fredag den 17. november 2017

Engagerede elever trives bedre

På Fredericia Gymnasium er der travlhed i alle de forskellige elevorganisationer, der i høj grad er med til at tegne skolen og studiemiljøet.
Listen af elevorganisationer på Fredericia Gymnasium er lang - meget lang. Her er alt - lige fra det klassiske og obligatoriske elevråd til lektiecafeer til elevorganisationer der arbejder med alt fra at hjælpe flygtninge på det lokale asylcenter i Fredericia til grupper, der spiller computerspil.
– Vi er som gymnasium kendt for, at have elever der engagerer sig rigtigt meget i studiemiljøet. Det giver selvstændige elever, der tager et medansvar og forpligter sig. Det er egenskaber, de kan bruge i undervisningen og senere hen i livet, fortæller Peter Knudsen, som er pædagogisk leder på Fredericia Gymnasium.
For at styrke sammenholdet i klasserne har hver eneste klasse sit eget bord, hvor de kan søge hen i pauserne. Hvert år er elevrådet med til at bestemme, hvordan de enkelte borde skal fordeles. På Fredericia Gymnasium støtter de op om den enkelte klasse, men der bliver også arrangeret aktiviteter på tværs af årgange for eksempel idrætsturneringer, samlinger og musical, der tiltrækker flere tusinde tilskuere. 
Eleverne har også flere talerør. Der er for eksempel en åben scene, hvor man kan prøve sine talenter af for et publikum; radio eller elevblad for dem, der ønsker at arbejde med de medier. Ideen er også at få eleverne til at udnytte hinandens ressourcer og arbejde på tværs af organisationer og klasser. 
– En lokal handelsskole ville gerne høre lidt om, hvordan de kunne forbedre studiemiljøet og kontaktede blandt andet os. Jeg kunne ikke selv stille op til mødet, men spurgte ud i alle vores elevorganisationer. Jeg havde brug for fire, og hele 14 meldte sig til at tage til mødet. Det gjorde mig glad og stolt over at se, hvor engagerede vores elever er, fortæller Peter Knudsen.
Fredericia Gymnasium ligger godt i trivselsmålingerne, blandt andet fordi de unge er engagerede og trives godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Perker lærer udsagnsord?

Det er ikke ligetil, og det ligger mange på sinde at lægge mærke til forskelle på ligger, lægger og lækker. Her ligger for eksempel nogle ...