fredag den 17. november 2017

Få en maritim fremtid

Med en Hf-Søfart får du både en hel Hf-eksamen og et springbræt til Skibsfører-, Skibsofficers– og Maskinmesteruddannelserne.
"Jeg har været glad for det fra dag ét!"
Har du lyst til en fremtid indenfor den maritime branche, kan du i Frederikshavn tage en HF-Søfart. HF-Søfart indeholder forskellige valgfagslinjer, som retter din HF mod maskinmester eller navigatør, offshore, shipping eller en videregående uddannelse på universitetet. En Hf-Søfart giver desuden op til ½ års merit på hvis man vil læse videre til skibsfører, skibsofficer eller maskinmester. 
Uddannelsen veksler mellem perioder på gymnasiet og de maritime skoler. Den boglige del foregår primært på Frederikshavn Gymnasium & Hf-kursus. Den praktiske del af Hf-Søfart foregår på skoleskibet Danmark, MARTEC og Skagen Skipperskole. 
Tidligere elev Kenneth Bille Weyhe, som i dag er under uddannelse til maskinmester, har haft stor gavn af kombinationen mellem teori og praksis på Hf-Søfart: 
– Jeg har været glad for det fra dag ét! Jeg har vidst længe, at jeg gerne vil lave noget teknisk, og der har HF-Søfart de helt rigtige og relevante fag, når man gerne vil i den retning, siger han.
Med en Hf-eksamen i bagagen er der selvfølgelig samtidig adgang til alle videregående uddannelser, der kræver en gymnasial ungdomsuddannelse (fag og niveau afgør, hvilke uddannelser man kan søge). Valglinjerne giver dig mulighed for selv at tone uddannelsen i den ønskede retning, så du bedst muligt forbereder dig på dit videre uddannelsesforløb.
På MARTEC og Skagen Skipperskole foregår undervisningen i valglinjerne. Det faglige indhold varierer en del afhængigt af, om du vælger den maskintekniske linje eller den nautiske linje.
Som på de andre ungdomsuddannelser undervises du i bl.a. dansk, matematik, engelsk og historie. Nogle af fagene afhænger af den linje, du vælger. På den maskintekniske linje vil du f.eks. få fysik på B-niveau, mens du på den nautiske linje i stedet vil få erhvervsøkonomi og innovation.
– Man har fire dage på skolebænken på gymnasiet og en dag med mere praktisk undervisning. Alle elever får også mulighed for at deltage på et tre måneder langt togt med Skoleskibet Danmark, hvor man får grunduddannelsen som skibsassistent og lærer om vagttjeneste, motorlærer, skibsteknik, sundhedslære og søsikkerhed, siger Kenneth Bille Weyhe, der i dag er ansat ved MAN Diesel & Turbo, hvor han arbejder ved siden af studiet.
Skoleskibet Danmark er et af Danmarks to skoleskibe og indgår som led i grunduddannelsen til skibsassistent på MARTEC. Som led i uddannelsen, tager 80 elever hvert år på togt med DANMARK rundt om i Europa og verden. I 2016 går turen bl.a. til Rio de Janeiro og de Olympiske Lege.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Perker lærer udsagnsord?

Det er ikke ligetil, og det ligger mange på sinde at lægge mærke til forskelle på ligger, lægger og lækker. Her ligger for eksempel nogle ...