Michael Normann har været frivillig i Hjemmeværnet siden 2013. Han bruger de mange uddannelsesmuligheder på at få ledererfaring og fortsætte sin militære udvikling.
Det er to år siden. Politiet havde lige afsløret et stort skunklaboratorium i Rødovre. For at de kriminelle bagmænd ikke skulle kunne nå at fjerne eller destruere beviserne, før politiet kunne nå at indsamle dem, skulle Michael Normann stå vagt. Han stod der hele aftenen og natten, indtil politiet næste morgen kom tilbage.”Jeg lærer at få et meget bedre overblik.”
– Det var min første opgave med Hjemmeværnet. Vi skulle bevogte området til dagen efter, hvor politiet kunne komme og overtage det. Det var en fed opgave, siger 26-årige Michael Normann.
Han har siden 2011 været frivillig i Hjemmeværnet, hvor mere end 15.000 danske mænd og kvinder står klar til at rykke ud og hjælpe med alt fra eftersøgning af forsvundne personer og miljøopgaver i danske farvande til at yde støtte, når Forsvaret eller politiet har brug for det.
Michael Normann meldte sig til Hjemmeværnet en måned efter, at han havde aftjent sin værnepligt. Han bruger de mange uddannelsesmuligheder i Hjemmeværnet til at forberede sig på den uddannelse i Forsvaret, som han gerne vil ind på for at udleve sin drengedrøm om at blive livvagt.
– Hos Hjemmeværnet kan jeg få bygget oven på min militære uddannelse, sådan at jeg kan komme ind i det professionelle forsvar. Jeg får både ledererfaring og lærer en masse redskaber, som jeg kan bruge i min senere karriere, siger Michael Normann.
Han er lige nu gruppefører i et hærhjemmeværnskompagni på ni mand. Omkring fire timer om ugen bruger han på alt fra bevogtning af militære installationer til forskellige former for øvelser.
– Jeg lærer at håndtere mange forskellige situationer og at få et meget bedre overblik. Samtidig er der et kammeratskab og en stolthed, man får af at yde noget, siger han.
Oprindeligt er Michael Normann udlært anlægsgartner og nåede at arbejde fem år som gartner, før han aftjente sin værnepligt ved Garderhusarregimentet i Slagelse. Nu har han – efter fire år hos Hjemmeværnet – søgt ind på Hærens konstabeluddannelse. På sigt håber Michael Normann at kunne bruge sin uddannelse og erfaring fra Forsvaret til at kunne tage en livvagtsuddannelse hos Siras Academy i Silkeborg.
– Det er en drengedrøm, der handler om sikkerhed og om at skabe orden i tingene. Min mentalitet er, at nogen bliver nødt til at stå i vejen for folk, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentlig. Det håber jeg bliver mig, siger han.
Tekst: Paul Sauer
Hjemmeværnet blev oprettet efter 2. Verdenskrig og består af 15.000 aktive frivillige og 30.000 i reservestyrken. I Hjemmeværnet kan man gratis tage over 300 godkendte uddannelser og kurser, som giver militære kompetencer som soldat, nyttige evner som borger og skærper profilen på arbejdsmarkedet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar