fredag den 17. november 2017

Økonomiens mange veje

Det er muligheden for at kombinere matematik med samfundsmæssige problemstillinger, der er drivkraften for Københavns Universitets økonomistuderende.
"Når jeg tænker tilbage, har jeg været rigtig glad for det."
25-årige Kristoffer Balle Hvidberg er i gang med den allersidste del af sin bachelor i Økonomi ved Københavns Universitet. Faktisk er der stor sandsynlighed for, at han allerede har bestået den sidste eksamen, når du læser disse linjer. Det har været 3,5 år med op- og nedture. Men når han skal opsummere bacheloren, er det alligevel de positive vendinger, han finder frem.
– Når jeg tænker tilbage, har jeg været rigtig glad for det. Vi har haft en del holdundervisning, som har betydet meget for vores sociale fællesskab. Og så gør valgfagene, at du selv kan farve uddannelsen lidt i din egen retning. Jeg har eksempelvis haft Science of Behaviour Change, hvor pensum i høj grad tog udgangspunkt i nutidige problemstillinger i samfundet, fortæller Kristoffer Balle Hvidberg.
Foreløbigt er det Kristoffer Balle Hvidbergs plan at fortsætte direkte videre på kandidatstudiet. Derfra har han ikke gjort sig de store tanker om fremtidsperspektiverne. Økonom er nemlig en betegnelse, der åbner døre op til mange brancher.
På kandidatstudiet befinder 24-årige Sara Josephine Fabricius Grut sig allerede. Godt og grundigt opslugt af det speciale, der inden længe afleveres og forsvares, og dermed give hende titlen som cand.polit. 
– På kandidaten har du mulighed for at specialisere dig inden for det økonomiske felt, alt efter hvad du finder interessant. Jeg ender selv med at blive cand. polit. med speciale i finansiering, siger Sara Josephine Fabricius Grut, der allerede har sikret sig drømmejobbet i en Bank i London, efter titlen kommer i hus til i januar.
I begge de studerendes tilfælde var der ikke tale om et nemt valg, da uddannelseskursen skulle sættes. Og så alligevel. I hvert fald kan de begge fortælle om en generel glæde ved matematik og interesse for samfundsøkonomien. 
I Kristoffer Balle Hvidbjergs tilfælde var økonomistudiet på Københavns Universitet derfor et meget naturligt valg, uden han egentlig var klar over det. Og for Sara Josephine Fabricius Grut var det blandt andet en vej til at kunne arbejde med formidling af økonomiske viden. 
De to studerendes indgangsvinkel til studiet opsummerer meget godt den brede faglige base, de ender ud med, forklarer studieleder på økonomiuddannelsen på KU, Mette Gørtz.
– Økonomi er mange ting. Vi har både studerende, der interesserer sig for finansiering og makroøkonomi, og studerende, som er optaget af f.eks. nudging, ulandsøkonomi og økonomisk ulighed. Det afspejler arbejdsmarkedet for cand.polit. også. Du kan virkelig gå i mange retninger med uddannelsen, siger hun.
Økonomi på KU:
• Økonomi handler om at finde løsninger på samfundsmæssige problemstillinger ved at formulere modeller og benytte matematik og statistik.
• I løbet af bacheloren stifter du bekendtskab med matematik, mikro- og makroøkonomi, statistik og samfundsfag. 
• På kandidaten har du mulighed for at specialisere dig inden for det økonomiske felt, eksempelvis finansiering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Perker lærer udsagnsord?

Det er ikke ligetil, og det ligger mange på sinde at lægge mærke til forskelle på ligger, lægger og lækker. Her ligger for eksempel nogle ...