fredag den 17. november 2017

Lokalt forankret og internationalt orienteret ...

Herning Gymnasium kombinerer dybe historiske rødder med pligtfølelse og lange ophold i udlandet. Det handler om dannelse - både personligt og fagligt.
”Vi vil være lokalt forankret, internationalt orienteret og blandt de bedste i landet”. Sådan lyder en del af Herning Gymnasiums vision.
– Der er ikke tale om mål og værdier, der kun citeres ved festlige lejligheder, men derimod om retningslinjer for skolens arbejde, siger rektor Søren Brøndum. 
En undersøgelse fra Dansk Erhverv har vist at gymnasierne generelt klarede sig flot med hensyn til løfteevne. Her lå Herning Gymnasium på en placering som nummer 13 ud af 134 gymnasier. Når det gælder det samlede eksamensresultat lå Herning Gymnasium på en flot 15. plads.
Rektor Søren Brøndum siger om resultatet: 
– Når de midt- og vestjyske gymnasier klarer sig godt med hensyn til løfteevne og eksamensresultater, tror jeg, det skyldes en særlig pligtfølelse i vores område. Man står på tæer og gør sig lidt mere umage end mange andre steder. 
Når det handler om at være internationalt orienteret, er gymnasiet også godt med. Eksempelvis er et hold af naturvidenskabelige 2. g’ere netop hjemvendt fra et to måneders studieophold i Seattle, USA. 
Her undervises de på college og er indkvarteret hos lokale værtsfamilier. Men lange ophold i udlandet er ikke helt almindeligt i gymnasieverdenen. Men det har sin forklaring.
– Vi prioriterer udlandsopholdet for at udfordre vores elever både fagligt og personligt. Vi ved, at det modner den unge, at komme ind i en anden kultur og i en anden familie. De lærer at stå på egne ben, siger Søren Brøndum, og peger på den sidste del af skolens målsætning – den lokale forankring.
Et godt studiemiljø med traditioner og faglige aktiviteter i og på tværs af klasser og årgange er en ting. På en stor skole som Herning Gymnasium med cirka 1100 elever er det dog også vigtigt, at eleverne oplever at høre til. 
– Det er alt sammen med til at give den unge et bredt netværk og skabe en tryg base. Har man først det, bliver det meget lettere at gå ud og møde verden med et åbent sind, siger Søren Brøndum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Perker lærer udsagnsord?

Det er ikke ligetil, og det ligger mange på sinde at lægge mærke til forskelle på ligger, lægger og lækker. Her ligger for eksempel nogle ...