onsdag den 10. januar 2018

Netværk er en fællesnævner

Tredje og sidste dag på Tour de Midt gik til Randers Kommune, hvor tre virksomheder slog døren op til en fremvisning af deres lokaler. Fællesnævneren ved samtlige virksomhedsbesøg på Tour de Midt er relationer mellem erhvervsliv og uddannelse, og her var virksomhederne meget åbne for en dialog, hvor Matcherne kunne få lov til at få indsigt i deres virksomhed.
DanDomain A/S var første stop på turen og Matcherne blev budt velkommen af HR-chef Sanne Daugaard Schmidt, som havde spændende emner på programmet. Først en præsentation af DanDomain som laver webhoteller og webshops, hvorefter Sanne hurtigt fik åbnet en dialog om mulighederne for at indgå flere samarbejder med studerende fra Aalborg Universitet og studerende generelt. DanDomain byder alle forslag om samarbejder varmt velkommen og opfordrer alle studerende til at udforske de muligheder der ligger i samarbejder med erhvervslivet.
Verdo A/S er en af de større virksomheder i Randersområdet, som udbyder en bred palette af ydelser inden for  forsyning og energi, som blandt andet er vand, varme og el. Holdet blev budt velkommen af marketing- og kommunikationschef Iglin Margrethe Tanggaard og direktør for produktionsdivisionen Henrik Boegh Nielsen, som gennem deres oplæg fortalt om Verdo, og hvordan de satser på grøn energi. Matcherteamet blev udfordret med en konkret problemstilling, som gav rig mulighed for at gå ind i en tværfaglig dialog om hvilke udfordringer og muligheder Verdo står overfor. Samtalen ledtes desuden hen på andre former for studentersamarbejder, som kunne være relevante og givende i deres tilfælde. Heriblandt at lave en Solution Camp, hvor en gruppe studerende kommer ud til virksomheden og giver deres bud på, hvordan en problemstilling kan løses.
Prodan A/S var turens sidst destination og det afsluttende kapitel på Tour de Midt. Her blev Matcherne mødt af direktør Per Hastrup og direktionsassistent Helle Ødum. Eftermiddagen bød på en kort præsentation af Prodan, samt en rundtur i produktionen, hvorefter der blev åbnet for en spændende dialog, hvor tanker omkring fremtidigt samarbejde med studerende blev drøftet, samt de muligheder og udfordringer der i forhold til at skabe de gode relationer mellem erhvervsliv og studerende.
Dagen var arrangeret i forbindelse med Randers kommune, hvor Matcherne blev introduceret for udviklingskonsulent Kristian Kindtler og marketingsassistent Vedran Mesovic, samt erhvervskonsulent Torsten Westh. De fulgte med rundt ved de tre virksomheder, hvor de deltog i dialogerne mellem Matcherne og virksomhederne. Kristian Kindtler holdt også et kort oplæg om hvordan Randers Kommunes griber udfordringen an med at få flere studerende og nyuddannede til kommunen.
Dette var afslutningen på Tour de Midt, som har budt på masser af spændende virksomheder, mange udfordringer, men også en masse muligheder. Turen har givet Matcherne en masse nye idéer med hjem, samt et styrket netværk, som kan tages med videre, og forhåbenligt åbne dørene lidt mere op mellem de studerende og erhvervslivet. Erhvervslivet har ligeledes åbnet øjnene for at det er nødvendigt at samarbejde om at skabe de gode relationer og går i samarbejde med kommunerne i dialog om mulighederne fremadrettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Perker lærer udsagnsord?

Det er ikke ligetil, og det ligger mange på sinde at lægge mærke til forskelle på ligger, lægger og lækker. Her ligger for eksempel nogle ...